sunnuntai 10. helmikuuta 2019

RAIVOTTAREN PALUU

Vaikka edellisestä tekstistäni onkin jo kauan aikaa ja monet asiat ovat sen jälkeen muuttuneet, päätin kuitenkin kaivaa vanhan ystäväni, Raivottaren, esille. Tämä blogi toimii hyvänä alustana silloin kuin en ihan, syystä tai toisesta, pysty asioita omalla nimellään kirjoittamaan. 

Tällä hetkellä toimin opettajana pääkaupunkiseudulla. Minulla ei vielä ole virkaa, vaan teen töitä aina vuoden kerrallaan. Tämä nimenomainen syy saa aina hieman varovaiseksi kirjoittelun kanssa. Omalla nimellä ja naamalla tehdyt kärkkäät kirjoitukset kun saattavat kostautua myöhemmin työnhaussa. Pidän kuitenkin työstäni ja teen mielestäni tällä hetkellä juuri sitä mitä haluan. Näin ollen en halua ottaa ylimääräistä riskiä hankaloittaa työnsaantimahdollisuuksiani.

Miksi sitten päätin jatkaa kirjoittelua? Tällä hetkellä opettajan ammattiliitto OAJ ajaa yhdessä kuntatyönantajien kanssa opettajille vuosityöaikaa. Tähän liittyen ovat liiton isot herrat tehneet jos jonkinmoisia ulostuloja lehdissä ja sosiaalisessa mediassa. Tällainenhan on omiaan raivostuttamaan. Aikomukseni onkin siis hieman avata opettajan työnkuvaa ja maailmaa sekä mielipidettäni vuosityöaikakokeiluista.